מטען למצבר תלת-שלבי CHARGER STAGE 3 אזהרה!!!
* מטען זה מעוצב לשימוש בתוך בית או מבנה סגור ואינו מוגן מים. * מטען זה מיועד לטעינה של כל סוגי מצברי העופרת חומצה למינהם בלבד!! * מיועד למצברים רטובים כמו ברכב, ולמצברים יבשים ג'ל וכדומה •* שימוש וטעינה של מצברים שאינם עופרת חומצה מסוכן מאוד ועלול לגרום לקצר ופיצוץ! זהירות! * מטען זה בנוי לטעינה בטכנולכגייה רב שלבית ומיועד במיוחד למניעת טעינת יתר הגורם להווצרות גזים. * שימוש באביזרים לא מומלצים יכולים לגרום לסיכון של קצר והתחשמלות . * אין להניח חומרים דליקים או נייר חומרים ספוגגים באיזור המטען או המצבר. * יש לוודא שפתחי המאוורר של המטען אינם חסומים. חשוב! * במשך הטעינה המצבר חייב להיות מונח בתחום שמאוורר היטב * יש לדאוג תמיד שהמטען יהיה במצב כבוי לפני חיבור או ניתוק של המצבר. * אין להשאיר את המצבר/מטען ללא השגחת מבוגר בסביבת ילדים. להכרת המטען.ניתן להיעזר בתמונות מטה.
הוראות הפעלה
תחילה וודא שהמטען במצב כבוי,חבר את המטען למצבר, ורק לאחר מכן חבר את השקע לחשמל.
הפעל את מתג הפעלה למצב ON .
בשלב זה נורית "הפעלה-POWER" ירוקה תדלוק בצירוף של נורית אדומה "מצב טעינה-Charge Status".
תחילת טעינה המאוורר יפעל מיידית. ותתחיל טעינה שלבית (ראה איור והסברים מטה)
בסיום טעינה נורית Charge Status תהפוך מאדום לירוק.והמאוורר יפסיק לפעול.
שלב א'
זהו שלב של טעינה ראשונית חזקה , בזרם חזק יחסית עד להעלאת המתח בהדרגה,לפי יכולת הספיגה של המצבר, ל14.4(מצברי ג´ל 14.1). שלב זה ממלא את המצבר עד כ – 75% מהקיבולת שלו . רמת הזרם ברמה זו היא מקסימלית , עד כדי 20-40% מעצמת המצברים , תלוי בעוצמת המטען שנרכש.
שלב ב'
ABSORPTION זהו שלב בו המתח נשמר ברמה של 14.4 וולט(ג´ל 14.1) תוך ירידה הדרגתית ברמת הזרם ,לפרק זמן ממושך למדי , למילוי יתר 25% הנותרים של המצבר. בהתאם לעוצמת המצברים. המצבר יחשב למלא אם יכולת הספיגה שלו ברמת מתח זו היא לא יותר מ2% מעוצמתו .כלומר למצבר 100 אמפ´ רמת הטעינה תגיעה ל2 אמפ´. במצב זה-ובסיום פרק הזמן שנקבע לשלב 2 – המטען יעבור לשלב הבא.
שלב ג'
FLOATING CHARGE שלב בו המצבר נשמר ברמה של –13.3 -13.1 וולט ( ג´ל 13.7 וולט) זהו שלב שאין בו כמעט טעינה- ומטרתו שמירת רמת טעינה במצבר, מתן תשובה לצרכנים קטנים או ופריקה עצמית, הכל ללא גרימה טעינת יתר או תת טעינה.
משך הזמן של שלב זה לא קבוע לרוב אלא נקבע ע"י מצב המצבר.כש"ירגיש" המטען שהמצבר נפרק במידה משמעותית שאינה "מפוצה" ע"י טעינת 13.1 וולט , הוא יתחיל במחזור חדש רב שלבי , אחרת יישאר בשלב 3 הוראות בטיחות
* לפני טעינה נקה את המצבר באיזור הקטבים לזיהוי וודאי של פלוס ומינוס * יש להזהר מאוד מפני היפוך קטבים בעת חיבור מטען. * יש לזכר כי בזמן הטעינה נפלטת מהמצבר תערובת גזים נפיצים – מימן וחמצן. * מומלץ לפתוח את פקקי המצבר בזמן הטעינה.למצברים יבשים ללא טיפול אין צורך קיים שסתום פריקה * יש לוודא במצבר רטוב שיש מספיק מיים מזוקקים שמכסים את הלוחות לפחות במס' מלמטרים, * לוודא שאין סביב מה שעלול להפגע מפליטת גזים, * אין לטעון בחדר אטום ולא בחדר סגור לחלוטין, חייב להיות מקום פתוח ומאוורר * יש להרחיק מאיזור חום או ניצוצות, * זהירות !!והדלקת אש או סיגריה בקרבת המצבר אסורה בהחלט * במקרה של התחממות המצבר של מעל 60 מעלות המצבר יש לנתק את הטעינה מייד * עם סימן לבעבוע מיים במצבר כאשר המיים קופצים החוצה בצורה קיצונית יש לנתק מייד את הטעינה •* כאשר טוענים מצבר ללא פתיחת פקקים יש להשגיח כל העת מפני התחממות וכדומה . * יש להרכיב משקפי מגן, כפפות גומי וסינר סינטטי כאשר עובדים עם מצברים. * יש לנקוט בזהירות ייתרה למניעת התזות או נגר של החומצה. החומצה עלולה לגרום לצריבת העור או לכוויות ולאכל בגדים שאינם סינטטיים. * האלקטרוליט שהיא חומצה גופריתנית מהולה במים מזוקקים, עלול להיות מסוכנת ביותר כאשר נתזיםבאים במגע עם העור ובמיוחד עם העיניים. * במידה ונוצר מגע בין נתזים לבין העיניים, יש להחזיק את העיניים פתוחות תחת מים זורמים לפחות כ-15 דקות. לאחר מכן יש להיוועץ הרופא. |